Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Jacqueline

“De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

Hoe verzorg ik mijn voeten?

Zes voetverzorgingstips

Onze voeten zijn vaak het ondergeschoven kindje. Wel raar, want elke dag maken we trouw gebruik van onze voeten. Gemiddeld lopen we 8.000 tot 10.000 stappen per dag. Verder berekend lopen we in ons leven vier keer de wereld rond! Daarom is het belangrijk om onze voeten in gezonde conditie te houden, ter voorkoming van pijnlijke problemen.

1. Wassen

Was uw voeten het liefst zonder zeep of gebruik een neutrale zeep om de natuurlijke zuurgraad van uw huid te beschermen. Droog de voeten goed af en vergeet de ruimtes tussen de tenen niet. Dit voorkomt het ontstaan van schimmels.

2. Nagels

Knip uw teennagels recht en niet te kort. Door de hoekjes eraf te knippen of de nagel rond af te knippen, wordt de kans op een ingegroeide nagel vergroot.

3. Voetencrème

Gebruik een verzorgende voetencrème om de huid soepel en in conditie te houden. Zo voorkomt u een uitgedroogde huid, kloofjes en -of andere beschadigingen van de huid.

4. Voetenbad

Verwen uw voeten eens met een voetenbad. Een handwarm voetenbadje met verzorgende badolie of badzout is niet alleen ontspannen maar ook nog eens goed voor de voeten. Ga niet langer dan 10 minuten met uw voeten in een badje. Ook is na een voetbad eelt makkelijker te verwijderen door middel van een puim steen. Als u wondjes aan uw voeten heeft, dan wordt een voeten bad afgeraden.

5. Schoenen

Koop goed passende schoenen. Zo voorkomt u blaren, eelt plekken en/of likdoorns. Wissel de schoenen om de dag af. Zo krijgt de binnenvoering tijd om te drogen. Per dag zweten we namelijk 250 ml vocht uit onze voeten.

6. Voldoende beweging

Voetgymnastiek stimuleert de doorbloeding van uw voeten en zorgt ervoor dat de spieren in onze voeten sterker worden, zodat de zowel de vorm als de functie van de voet optimaal blijven.

Vind een praktijk

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. De meeste problemen aan de voet zijn op te lossen. Uw podoloog kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren. Laat uw voeten controleren door een podoloog als u pijn heeft aan uw voeten. Te veel eelt of pijnlijke knokkels kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde stand van de voet. Ondersteunende zolen kunnen in dat geval de oplossing zijn. Een schoenadvies kan al veel betekenen om pijn tijdens het lopen tegen te gaan.

Onze Podozorgers helpen u graag verder. Klik op de onderstaande knop en vind een podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.